Kennisuitwisseling

Op aanvraag verzorgt Laguna trainingen op het gebied van screening en vaststelling van psychiatrische en psychosociale problematiek, psychiatrische behandeling, en diverse psychosociale interventiemethoden – alle met betrekking tot vluchtelingenproblematiek of global mental health. Deze interactieve trainingen vinden desgewenst (gedeeltelijk) online plaats, inclusief het praktisch oefenen. Ook verzorgen wij regelmatig gastcolleges en presentaties bij diverse organisaties en universitaire en hogere beroepsopleidingen. Voor informatie over lopende en eerdere trainingen, workshops en presentaties, zie de pagina Nieuws van deze website.
——————–
Laguna ontwikkelt trainingvideo’s over psychosociale thema’s die belangrijk zijn voor humanitaire hulpverleners in direct contact met de doelgroep. De video’s richten zich vooral op psychologische en medische hulpverleners, maar kunnen evenzeer van nut zijn voor andere humanitaire werkers. Klik om één van de bestaande video’s te zien op de betreffende titel:
Cultural Awareness
Indiviual Mental Health Crises
Discussing Gender-Based Violence
——————–
In een vaste samenwerking met Dokters van de Wereld (DvdW) en Stichting Bootvluchteling (Boat Refugee Foundation, BRF) trainen en superviseren wij vrijwilligers van beide organisaties ten behoeve hoogkwalitatieve psychosociale hulp aan ongedocumenteerde asielzoekers in Nederland en vluchtelingen elders in Europa. Dit is onderdeel van het opleiden, inzetten en begeleiden van een gezamenlijke community van vrijwilligers bij DvdW en BRF, een proces dat wordt ondersteund door Fred Foundation.
——————–
Laguna is begonnen met het samenstellen van een 12 tot 18 maanden durend trainingprogramma voor humanitaire psychosociale hulpverleners. Hierin wordt een curriculum van theoretische en vaardigheidstrainingen, verzorgd door Laguna experts, gecombineerd met 6 maanden van praktisch veldwerk bij een partner-NGO. Het programma is bedoeld voor professionals die zich in de humanitaire psychosociale hulpverlening willen ontwikkelen, maar nog onvoldoende relevante vaardigheden en veldervaring hebben voor tewerkstelling bij een NGO.
——————–
Ook streven wij ernaar om jonge leden (zie de pagina Young Professionals) die aan het begin van hun loopbaan staan en zich willen inzetten voor onze doelgroepen, te ondersteunen bij hun wetenschappelijke ontwikkeling of trainingsvaardigheden. Zo fungeren ervaren leden van Laguna Collective als supervisor bij Master- of PhD theses van jongere leden, zoals bij de Master thesis van Rachel Brenner en de PhD studies van Hannah Strohmeier en Jetske van Heemstra, of ondersteunen wij losstaande wetenschappelijke studies, zoals van Willemine van de Wiel. Daarnaast nemen jonge leden ter lering als co-trainer deel aan Laguna trainings.

Menu