Laguna Collective

Nieuws

Opleiden van vrijwilligers-community van BRF en DvdW
Laguna Collective gaat de training en supervisie op zich nemen van een gezamenlijke vrijwilligers-community van Dokters van de Wereld en St Bootvluchteling. De vorming en begeleiding van deze community wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Fred Foundation en zal  binnenkort van start gaan. 
————————————————————
Online training METS-OG voor BRF, IRC op Lesbos en DvdW in Amsterdam
Vanaf 5 februari 2021 verzorgt Laguna een online METS-OG training voor psychosociale hulpverleners van drie organisaties bijeen: St Bootvluchteling (Boat Refugee Foundation, BRF), het International Rescue Committee (IRC) en Dokters van de Wereld (DvdW). BRF werkt op Lesbos veel samen met IRC; de deelname van DvdW is de voorbode van de vorming van een gezamenlijke vrijwilligers-community door BRF en DvdW (zie boven).
————————————————————
Pilot en evaluatie van Common Ground Works afgerond
In oktober 2020 vonden de laatste bijeenkomsten in het kader van de pilot van Common Ground Works plaats (zie eerdere berichten hieronder). Een systematische evaluatie aan de hand van afgenomen vragenlijsten, individuele en focus groep interviews heeft geleid tot een definitief draaiboek. De methode leent zich ook voor toepassing bij andere doelgroepen; zie onder Common Ground Works
————————————————————
Online training METS-OG voor Artsen Zonder Grenzen op Samos
Volgend op de succesvolle training van het MSF team in Athene (zie onder) verzorgt Laguna vanaf 16 september 2020 een vergelijkbare training in METS-OG gedurende vier online bijeenkomsten met een MSF team op Samos, Griekenland.
————————————————————
Online training METS-OG voor Artsen Zonder Grenzen in Athene
Vanaf 25 juni 2020 verzorgde Laguna een online METS-OG training voor een team van Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières, MSF) in Athene. METS is een op empowerment gerichte methode die gezamenlijk werd ontworpen door een aantal Europese hulporganisaties voor vluchtelingen. METS-OG is een aangepaste vorm, toegesneden naar gebruik voor open groepen. Het MSF team werkt binnen een hulpprogramma van MSF Operational Center Geneva, en verleent psychologische steun aan vluchtelingen in de regio Athene. De training bestond uit vier online bijeenkomsten van ieder drie uur.
————————————————————
Voortzetting van de pilot van Common Ground Works per 24 juni 2020
Na de energieke start van de pilot van de Common Ground Works methode in maart (zie onder) stond de corona pandemie een verdere uitvoering helaas in de weg. Gelukkig laten de huidige richtlijnen vootzetting toe en blijkt het enthousiasme voor deelname onder de IMBY-leden onverminderd groot. Wij gaan daarom met volle overgave door. De eerste groep komt weer bijeen vanaf 24 juni.
————————————————————
Start van de pilot van Common Ground Works op 7 maart 2020
Op zaterdag 7 maart ging de pilot van de the pilot of the Common Ground Works methode van start met de eerste van een serie bijeenkomsten van een groep IMBY-leden. Na drie van zulke series wordt de methode geëvalueerd, wat in de zomer van 2020 zal leiden tot het definitieve draaiboek. De eerste bijeenkomst verliep in een energieke, positieve sfeer, met een levendige groep van elf deelnemers.
Zie de pagina over Common Ground Works.

Menu