Laguna Collective

Young Professionals

Hieronder staan de profielen van leden van Laguna Collective die aan het begin van hun loopbaan staan en zich willen inzetten voor onze doelgroepen. Wij streven ernaar om onze jonge leden te ondersteunen in deze ontwikkeling.

Lotte Dijkstra

Lotte Dijkstra is in 2019 afgestudeerd als basisarts aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze bij de psychiatrische crisisdienst gewerkt. Momenteel doet ze een MSc Epidemiologie bij de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Gedurende haar opleiding heeft Lotte zich ingezet voor seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Dit deed ze eerst als voorlichter op basisscholen en later als Nederlands eerste jongerenambassadeur voor SRGR. In deze functie werkte ze veel samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, verschillende Nederlandse en internationale NGO’s en met verschillende VN-instanties. Momenteel is zij lid van de raad van toezicht van Rutgers, kenniscentrum seksualiteit. 

Na het afronden van haar master hoopt Lotte psychiater te worden en haar epidemiologische vaardigheden te gebruiken om de sociale factoren die mentale gezondheid beïnvloeden te onderzoeken. 

LinkedIn Profiel

Juul Leijssen

Juul Leijssen is in 2020 afgestudeerd als arts aan het Amsterdam UMC, locatie AMC. Naast een grote interesse voor publieke (mentale) gezondheid, is voor haar duidelijk dat zij als arts wil werken met gemarginaliseerde groepen. Tijdens de opleiding Geneeskunde heeft Juul in Suriname, Rwanda, Sudan en Senegal klinische ervaring opgedaan en heeft ze in januari 2020 op Lesbos gewerkt in een medische kliniek voor vluchtelingen. Ook heeft zij tijdens de opleiding onder meer onderzoek gedaan naar oorzaken van depressieve klachten onder verschillende etnische groepen in Amsterdam.

Op dit moment werkt Juul als vrijwilliger bij Dokters van de Wereld in Amsterdam op het psychosociale spreekuur voor ongedocumenteerde vluchtelingen. Daarnaast is zij werkzaam bij de GGD Amsterdam als basisarts infectieziektebestrijding.

Karen Wekema

Karen Wekema is een gedreven jonge vrouw, wiens voornaamste interesse ligt bij de mens en zijn psyche. Vooral de intersectie tussen welbevinden, conflict en crisis is waar zij zich op focust. Na haar bachelor psychologie en master in Conflict Studies and Human Rights (UU), werkt ze nu als senior bij Slachtofferhulp Nederland. In het recente verleden deed Karen onderzoek naar de implementatie van het vredesakkoord in Colombia en de rol van vertrouwen in peace building processen. Ook heeft zij verschillende projecten in Nederland ondersteund waarin werd gewerkt met (on)gedocumenteerde vluchtelingen en mensen die onverwacht dak- of thuisloos raakten.

Naast haar moedertaal Nederlands, spreekt Karen Engels en Spaans en is ze bezig met het leren van Portugees. Ze is zichzelf nu aan het ontwikkelen op het gebied van mindfulness en wil in de nabije toekomst mindfulness onderwijzen.

LinkedIn Profiel

Therese Wong

Therese Wong is een breed geïnteresseerde, bevlogen psycholoog, en heeft een grote affiniteit met de menselijke psyche in relatie tot cultuur, conflict en collectief trauma. Ze heeft een specifieke interesse in de ontwikkeling van (cultuur-sensitieve) psychologische en psychosociale interventies voor slachtoffers van oorlog en mensenrechtenschendingen.

Therese heeft een Bachelor in Gezondheidswetenschappen met een specialisatie in de geestelijke gezondheid (UM). Tijdens deze bachelor onderzocht zij de verbanden tussen terrorisme en psychologie in haar thesis ‘The combat against terrorism: implementing the terrorist’s psyche’. In haar laatste jaar werd zij geselecteerd voor een nationaal honours programma (NAHSS) dat zich richt op het versterken van de relatie tussen Nederland en China. Via NAHSS is zij langere periodes in China geweest en heeft zij haar Chinees verfijnd en zich verdiept in de Chinese politiek.

In 2020 heeft Therese haar Master in Klinische Psychologie afgerond (UvA), waarbij ze haar klinische stage heeft gevolgd bij ARQ Centrum’45 in het expertiseteam Vluchtelingen, Asielzoekers en Psychotrauma. Haar masterthesis heeft ze hier ook geschreven over 7ROSES/METS, een herstelgerichte methodiek voor getraumatiseerde doelgroepen. Hiermee won ze de Scriptieprijs Psychotrauma van het NIP. Therese is van plan nog een tweede master in Conflict Studies and Human Rights te volgen.

Menu